Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΠΑΕ δανείστηκε από τοκογλύφο!



Κύκλωμα τοκογλυφίας εξάρθρωσε η ΓΑΔ Θεσσαλονίκης, στο οποίο βρέθηκε μπλεγμένη ΠΑΕ, που είχε δανειστεί σημαντικό ποσό, με αντάλλαγμα το τηλεοπτικό της συμβόλαιο.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξάρθρωσε κύκλωμα, προχωρώντας σε εννέα συλλήψεις, ενώ αναζητούνται άλλα 13 μέλη, καθώς έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον τους.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΓΑΔ Θεσσαλονίκης:

«Εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης εκβιάσεων-τοκογλυφίας, παροχής προστασίας σε καταστηματάρχες και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Συνελήφθησαν 9 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος επιπλέον 13 ατόμων.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από πολύμηνη έρευνα εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται την τελευταία 5ετία, σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων εκβιάσεων, τοκογλυφίας κα παροχής προστασίας σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος είκοσι (22) συνολικά ατόμων, εκ των οποίων συνελήφθησαν ο «ιθύνων νους» και (8) επιπλέον μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 21 ως 34 ετών, ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα δεκατρία (13) μέλη.

Η δικογραφία αφορά τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Τοκογλυφίας και Εκβίασης κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση», παράβασης του Νόμου «περί Όπλων» και «περί Ναρκωτικών», «Νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα και εντός εγκληματικής οργάνωσης» και άλλα ποινικά αδικήματα.

Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα προέκυψαν τα ακόλουθα:

• Εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική οργάνωση, διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική σχέση τους σχέση.

•Εξακριβώθηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους ( modus operandi).

•Προσδιορίστηκε ο αριθμός των ατόμων που δανείστηκαν διάφορα χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους, από τον εγκέφαλο του κυκλώματος.

• Εξακριβώθηκαν τα (24) καταστήματα – επιχειρήσεις, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, οι ιδιοκτήτες των οποίων εκβιάζονταν με το πρόσχημα της παροχής προστασίας.

•Προσδιορίστηκε ο τρόπος νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων («ξέπλυμα μαύρου χρήματος»).

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι τουλάχιστον 11 άτομα, δανείστηκαν διάφορα χρηματικά ποσά, με τοκογλυφικούς όρους, από τον 34χρονο «εγκέφαλο» του κυκλώματος, ο οποίος στη συνέχεια, μέσω των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και με διάφορες μεθόδους, απαιτούσε εκβιαστικά την καταβολή των παράνομων τόκων.

Ενδεικτικά για το έτος 2009, ο τοκογλυφικός δανεισμός ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ.

Τα προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες χρηματικά ποσά, νομιμοποιούνταν παρανόμως με αγορές πολυτελών οχημάτων και ακινήτων, στις οποίες προέβαινε ο 34χρονος «αρχηγός» του κυκλώματος και η 29χρονη σύζυγός του.

Συγκεκριμένα, προσδιορίστηκαν ως δραστηριότητες και αποκτήματα από «ξέπλυμα μαύρου χρήματος»:

•Δεκατέσσερα (14) πολυτελή οχήματα, εμπορικής αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ,

•Έξι (6) οικίες, ιδιαίτερα μεγάλης αντικειμενικής αξίας,

•Σκάφος αναψυχής, αξίας 1.048.000 ευρώ,

•Πλήθος πολύτιμων κοσμημάτων και ρολογιών, μεγάλης χρηματικής αξίας.

•Δανεισμός του ποσού των 514.000 ευρώ, σε ποδοσφαιρική Ανώνυμη εταιρεία, με αντάλλαγμα την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση, έναντι χρηματικής αμοιβής, παρείχε εκβιαστικά «προστασία» σε 20 καταστήματα της Θεσσαλονίκης και 4 καταστήματα της Αθήνας, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ενδεικτικά για το τελευταίο 11μηνο, ανερχόταν σε 375.000 ευρώ, περίπου.

Σε παλιότερη , αλλά και τωρινή έρευνα στην οικία του «αρχηγού» του κυκλώματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•Ένα πιστόλι ρέπλικα,

•Πλήθος τραπεζικών επιταγών,

•Ιδιωτικά συμφωνητικά άτυπων συμβάσεων δανείου,

•Χρεόγραφα, τα οποία εξετάζονται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης».

Η Θύρα 4 για την Καμάρα



Ο Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Θύρα 4 εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τα όσα έγιναν την Τρίτη (26/4) το απόγευμα στην περιοχή της Καμάρας. Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συνδέσμου αναφέρονται οι λόγοι της πορείας των φιλάθλων του Δικεφάλου.

Η ανακοίνωση της «Θύρας 4» αναφέρει τα εξής:

«Ο ΣΦ ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4 αποφάσισε να πάρει θέση σχετικά με τα όσα κωμικοτραγικά γράφτηκαν και ακούστηκαν από μερίδα του τύπου της Θεσσαλονίκης (γραπτού και ηλεκτρονικού) για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την Τρίτη 26 Απριλίου στην περιοχή της Καμάρας.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ προέβησαν σε μια αυθόρμητη και ειρηνική συγκέντρωση στην περιοχή διαμαρτυρόμενοι:

1. Για τη συνεχόμενη κοροϊδία που υφίσταται ο σύλλογος σχετικά με τη ρύθμιση των χρεών της ομάδας. Χρέη που δημιουργήθηκαν από απατεώνες προέδρους με τη συγκάλυψη της ίδιας της πολιτείας και που υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα σχετικά με τη μελλοντική βιωσιμότητά της και

2. Για τον μεγάλο αριθμό των οπαδών του ΠΑΟΚ που φυλακίστηκαν φέτος με γελοίες κατηγορίες στερώντας τους την ελευθερία και δημιουργώντας τους σοβαρά προσωπικά προβλήματα.

Από τις 7 η ώρα το απόγευμα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στην Καμάρα με ειρηνικές διαθέσεις και χωρίς καμία διάθεση για δημιουργία επεισοδίων. Καμία ξένη περιουσία δεν πειράχτηκε, κανένας πολίτης δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Απλά έπραξαν το αυτονόητο, αφού όλοι γνωρίζουν ότι τα τελευταία 35 χρόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης υπάρχει μόνο ΠΑΟΚ και αυτός είναι ο χώρος όπου οι ΠΑΟΚτσήδες συγκεντρώνονται για να εκφράσουν τις όποιες διαμαρτυρίες τους ή να πανηγυρίσουν κάποιο γεγονός.

Αυτά που ακολούθησαν δεν είχαν καμία σχέση με τον στόχο των οπαδών του ΠΑΟΚ που επαναλαμβάνουμε πως ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία για τα προαναφερόμενα και σε καμία περίπτωση δεν ήταν ευθύνη τους. Ας κοιτάξουν όλοι τα του οίκου τους και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους χωρίς να προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες στους "κακούς οπαδούς του ΠΑΟΚ" για να καλύψουν τη δικιά τους ανυπαρξία.

Η ειρηνική αυτή συγκέντρωση διαλύθηκε μετά από απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων της αστυνομίας και τα όσα ακολούθησαν με ζημίες και καταστροφές δεν έχουν καμία σχέση με ΠΑΟΚτσήδες αλλά με τον κομπλεξισμό και την αίσθηση κατωτερότητας άλλων που βρίσκει διέξοδο στην καταστροφή και τη δημιουργία εντυπώσεων.

Όσο για κάποιους γιδοβοσκούς που κρατούν μικρόφωνο και έχουν την απορία τι δουλειά είχαν εκεί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, να τους υπενθυμίσουμε ότι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθημερινά κυκλοφορούν μόνο οπαδοί του ΠΑΟΚ, από το 1976 που ιδρύθηκε ο ΣΦ ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4.

Οι ισορροπίες στην πόλη του ΠΑΟΚ είναι δεδομένες και τυχόν διατάραξή τους προκαλεί πάντα πρόβλημα που ταλαιπωρεί άδικα τους συμπολίτες μας, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων δεν ασχολείται με αθλητικά και αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα οικονομικής, κυρίως, φύσεως εξαιτίας της σημερινής κατάστασης της χώρας».

Νέο συμβόλαιο σε Πέπε.



Μέχρι το καλοκαίρι του 2015 θα παραμείνει στην Ρεάλ Μαδρίτης ο Πέπε, όπως αναφέρει η «Marca».

Εδώ και αρκετό καιρό φαίνεται να έχει συμφωνήσει ο Πέπε, με την Ρεάλ Μαδρίτης για την επέκταση της συνεργασίας τους. Όπως αναφέρει η «Marca», ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής θα παραμείνει στην Μαδρίτη μέχρι το καλοκαίρι του 2015.

Ο Πέπε αυτή τη στιγμή λαμβάνει το ποσό των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, και με τη νέα συμφωνία θα παίρνει περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα η συμφωνία είχε επέλθει αμέσως μετά την ήττα της «βασίλισσας» από την Σπόρτινγκ Χιχόν και λόγω του άσχημου αποτελέσματος δεν ανακοινώθηκε.

Κάτι που αναμένεται να γίνει μετά τις πολύ σημαντικές αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα για το Champions League, καθώς αυτό είναι που απασχολεί τους πάντες στο στρατόπεδο των «μερένγκες».

Το τρίτο, ποιος θα το... πάρει;



Tο πρωτάθλημα έχει τραβήξει το δρόμο του προς Καταλονία, το Κύπελλο πάλι είχε διαφορετική άποψη και εκ φύσεως γεννήθηκε για να ζει σε παλάτια! Κατέληξε έτσι σε χέρια «Βασίλισσας»…

Αυτή τη φορά Μπαρτσελόνα και Ρεάλ καλούνται να μονομαχήσουν εκ νέου, με φόντο ίσως τον τρίτο και μεγαλύτερο... στόχο της σεζόν. Την πιθανότητα να διεκδικήσουν το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

«Μπλαουγκράνα» και «Μερένχες» αναμένεται να σβήσουν λίγο από την ακόρεστη δίψα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων το βράδυ της Τετάρτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» όταν το «clasico» θα λάβει χώρα για τρίτη φορά σε διάστημα λίγων ημερών στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Champions League.

Οι αποψινοί γηπεδούχοι όχι μόνο έχουν θάψει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το 5-0 του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα, αλλά δείχνουν να σηκώνουν κεφάλι, αφού το ισόπαλο 1-1 με δέκα παίκτες για το πρωτάθλημα, ακολούθησε η κατάκτηση του Κυπέλλου με 1-0. Η Μπαρτσελόνα βρήκε στο πρόσωπο του Ζοσέ Μουρίνιο τον… μάστορά της. Έναν μάστορα που διάβασε το παιχνίδι της, πήρε μέτρα αντιμετώπισης και επέβαλε το ποδόσφαιρο της αλληλοκάλυψης και της στιβαρής άμυνας, αφήνοντας στην άκρη το… παίδεμα της Ρεάλ να θέλξει και να γοητεύσει . Η «Βασίλισσα» διανύει περίοδο δαιμονιώδους φόρμας (το 6-3 τη Βαλένθια στο «Μεστάγια» το Σάββατο το μαρτυρά με τον πιο εμφατικό τρόπο) και ο «special one» στη νέα προσπάθειά του να κατατροπώσει την Μπαρτσελόνα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Ρικάρντο Καρβάλιο, αλλά και τον τραυματία Σάμι Κεντίρα.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η ομάδα που διδάσκει πως πρέπει να παίζεται το ποδόσφαιρο την επόμενη δεκαετία. Μόνος ανταγωνιστής της ο ίδιος της ο εαυτός, μόνος σκοπός της το φλερτ με την τελειότητα, καταπλήσσοντας εχθρούς και φίλους. Ο τίτλος της Primera Division που μόνο με θαύμα θα χάσει μετά και το 2-0 επί της Οσασούνα το Σάββατο (διατήρησε το +8), όμως δεν αρκεί στον Πεπ Γκουαρντιόλα που θέλει να προσφέρει στη Ρεάλ, το πιάτο της εκδίκησης από τον χαμένο τελικό, κρύο, υπενθυμίζοντας της την πελατειακή τους σχέση την προηγούμενη δεκαετία. Ο Ισπανός τεχνικός που αναζητά από τη μηχανή της Μπάρτσα μία ακόμα τέλεια παράσταση, ένα ακόμα σόου-υπέρβαση, δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Αμπιντάλ, Αντριάνο και Μάξουελ (οι δύο πρώτοι θα χάσουν και τη ρεβάνς στο «Καμπ Νου» την επόμενη Τρίτη), ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Κρκιτς , Πουγιόλ και Μιλίτο που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, με το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής να ακούει στο όνομα Ινιέστα αφού ένα τραυματισμός στη γάμπα πιθανότατα τον θέτει εκτός μάχης.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο ομάδες αναμετρούνται για τα ημιτελικά της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έχουν συναντηθεί άλλες δυο φορές στη συγκεκριμένη φάση, με τους Μαδριλένους να πανηγυρίζουν ισάριθμες προκρίσεις.

Την περίοδο 1959/60 είχαν αποκλείσει με δύο νίκες (3-1, 3-1) την Μπαρτσελόνα πριν συντρίψουν στον τελικό την Άιντραχτ με 7-3, ενώ τη σεζόν 2001/02 πέταξαν έξω εκ νέου τους Καταλανούς, επικρατώντας με 2-0 στο «Καμπ Νου» (1-1 στο «Μπερναμπέου»), για να επαναληφθεί η ιστορία και η Ρεάλ να σηκώσει το τρόπαιο (2-1 της Λεβερκούζεν). Η Μπαρτσελόνα από τη μεριά της είχε αποκλείσει τους σημερινούς αντιπάλους της στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών την περίοδο 1960/61, με ισοπαλία 2-2 στη Μαδρίτη και νίκη 2-1 στη Βαρκελώνη.

Τέλος, η Ρεάλ Μαδρίτης θα επιδιώξει τη 13η πρόκρισή της σε τελικό από τις 22 συνολικά φορές που έχει βρεθεί στα ημιτελικά του θεσμού, ενώ η Μπαρτσελόνα φτάνει για 12η φορά στους «4» της διοργάνωσης, έχοντας προκριθεί στον τελικό πέντε φορές. Σε 211 αγώνες μεταξύ των ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις, οι Μαδριλένοι έχουν 86 νίκες έναντι 82 των Καταλανών με 43 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα. Στις 81 δε αναμετρήσεις με γηπεδούχο τη «βασίλισσα», αυτή μετρά 50 νίκες έναντι 16 της «Μπάρτσα», ενώ 15 παιχνίδια τελείωσαν ισόπαλα.

Κίνδυνο να χάσουν τη ρεβάνς έχουν οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Σέρχιο Ράμος, Άνχελ Ντι Μαρία και Ραούλ Αλμπιόλ, όλοι της Ρεάλ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Σταρκ.

Πορτογαλικές σειρήνες για Vieirinha.

Δεν κοιτούν μόνο προς τον Παναθηναϊκό οι ιθύνοντες της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Τα «λιοντάρια», μέσω του πρώην τεχνικού διευθυντή των «πρασίνων» και τώρα δικού τους, Κάρλος Φρέιτας, ενδιαφέρονται για τον Σεμπαστιάν Λέτο αλλά και για τον προπονητή της ελληνικής ομάδας, Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ωστόσο, ο Αργεντινός δεν είναι ο μοναδικός παίκτης της Superleague που φαίνεται να ενδιαφέρει τον σύλλογο της Λισσαβόνας. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Φρέιτας έχει στο μπλοκάκι του και το όνομα του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος άσος του ΠΑΟΚ είναι ένας από τους παίκτες που αρέσουν στον τεχνικό διευθυντή της Σπόπρτινγκ και δεν αποκλείεται να υπάρξει κρούση για την απόκτηση του.

Ο Βιεϊρίνια έχει δηλώσει αρκετές φορές πως επιθυμεί να αγωνιστεί στο εξωτερικό, ενώ και οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου» του βορρά δεν είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο παραχώρησης του αρκεί βέβαια να γίνει με το κατάλληλο οικονομικό αντίτιμο. Προς το παρών πάντως το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ είναι φιλολογικό και μόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κάρλος Φρέιτας είχε αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια για τον συμπατριώτη του και κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Παναθηναϊκό.

Ζήσης: «MVP ο Διαμαντίδης»

Σε πολλά και διάφορα αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας ο Νίκος Ζήσης.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο διεθνής γκαρντ της Σιένα:

Ποια είναι τα μυστικά για να προετοιμαστείς κατάλληλα και να παίξεις σε τέτοιου είδους αγώνες

«Το Φάιναλ Φορ είναι μία ξεχωριστή διοργάνωση. Εννοώ ότι δεν είναι αγώνες πλέι οφ ή εντός έδρας παιχνίδια στα οποία έχεις τη στήριξη του κόσμου σου. Κατά την άποψή μου και με την εμπειρία που έχω από τη θητεία μου στην ΤΣΣΚΑ, με παίκτες οι οποίοι είχαν παίξει σε πέντε, έξι, οκτώ Φάιναλ Φορ, είναι ότι πρέπει να είσαι ο εαυτός σου όπως όλη τη χρονιά. Και θα πρέπει να ξεχνάς ότι εκείνη τη στιγμή σε βλέπουν άνθρωποι από όλη την Ευρώπη. Θα πρέπει να προσπαθείς να μείνεις υγιής εκείνες τις ημέρες και να προπονείσαι καλά για να είσαι έτοιμος για το Φάιναλ Φορ. Να ακούς τους προπονητές και να μην προσπαθείς να κάνεις κάτι σπέσιαλ. Αν όλη η ομάδα είναι το ίδιο συγκεντρωμένη πιστεύω ότι έχει τις πιθανότητες να πετύχει κάτι πραγματικά πολύ καλό».

Σχετικά με το αν μπορεί να εξηγήσει τα συναισθήματά του στις δύο περιπτώσεις που συμμετείχε σε Φάιναλ Φορ


«Θυμάμαι το πρώτο Φάιναλ Φορ που ήμασταν το μεγάλο φαβορί στη Μαδρίτη το 2008. Ήταν δύσκολο γιατί πρέπει να δείξεις ότι έχουν δίκιο όλοι όσοι πιστεύουν ότι θα πάρεις το τρόπαιο. Εμείς δώσαμε δύο δύσκολα παιχνίδια, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο τα είχαμε ελέγξει και είχαμε νικήσει. Το 2009 ήταν ένα θαυμάσιο Φάιναλ Φορ, οι δύο ελληνικές ομάδες έπαιξαν εκπληκτικό παιχνίδι που κρίθηκε στο άστοχο σουτ του Μπουρούση και μετά εμείς δώσαμε ένα σπουδαίο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στο οποίο είχε κάνει καταπληκτική εμφάνιση ο Σισκάουσκας στο τέταρτο δεκάλεπτο και είχαμε βρει τον τρόπο να νικήσουμε. Ο τελικός του Βερολίνου ήταν ένα μεγάλο μάθημα. Χάναμε με 20 πόντους στο ημίχρονο και με 23 στην αρχή του δευτέρου μετά από τρίποντο του Γιασικεβίτσιους και τελικά η αναμέτρηση κρίθηκε στο άστοχο τρίποντο του Σισκάουσκας. Έτσι όμως είναι τα Φάιναλ Φορ και όλα μπορούν να συμβούν. Παίζουν τέσσερις πολύ καλές ομάδες και η καθεμία έχει τις πιθανότητές της και όνειρα για να κατακτήσει το τρόπαιο. Ειδικά αυτή τη σεζόν καμία ομάδα δεν έπαιξε τέτοιο μπάσκετ που να θεωρείται φαβορί. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη εμπειρία και κορμό από παίκτες και τον προπονητή, αλλά κάθε ομάδα έχει όνειρα και προσδοκίες για το Φάιναλ Φορ».

Με βάση την εμπειρία σου πόσες πιθανότητες έχει η Σιένα να κατακτήσει τη διοργάνωση


«Είναι ένα θαυμάσιο συναίσθημα να είμαι σε Φάιναλ Φορ με τη Σιένα. Επειδή αν σκεφτούμε ότι είμαστε μία πολύ νέα ομάδα, δυσκολευτήκαμε πολύ στο Top 16, χάσαμε με 48 πόντους στον πρώτο προημιτελικό, είναι μεγάλη χαρά μόνο και μόνο η συμμετοχή μας στο Φάιναλ Φορ και που είμαστε διεκδικητές. Αφού πετύχαμε τον πρώτο στόχο μας έχουμε θέσει νέο. Μετράει πολύ η προετοιμασία και η ετοιμότητα στις δύσκολες στιγμές των αγώνων για να πετύχεις τους στόχους σου. Όλα αυτά θα είναι πολύ σημαντικά για να φτάσουμε μέχρι το τέλος».

Για το αν το γεγονός ότι η Σιένα έχει τρεις εξαιρετικούς πλέι μέικερ, τον Ζήση, τον Γιάριτς και τον Μακάλεμπ, της δίνει πλεονέκτημα απέναντι στον Παναθηναϊκό

«Δεν είναι μόνο ότι έχουμε τρεις γκαρντ. Όλοι οι παίκτες μας είναι καλοί, όμως οι αντίπαλοί μας ξέρουν πως παίζουμε και θα είναι έτοιμοι να μας αντιμετωπίσουν. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να παίξουμε καλά. Ο Διαμαντίδης είναι κατά την άποψή μου ο MVP και έχει παίξει σπουδαίο μπάσκετ, αλλά νομίζω είναι σημαντικό να έχουμε έτοιμους παίκτες να παίξουν, αλλά να έχουν και εμπειρία και αυτό μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα».

Σχετικά με το πόσο σημαντικός είναι ένας προπονητής σε ένα Φάιναλ Φορ και αν σε τέτοια παιχνίδια κάνουν τη διαφορά μόνο οι παίκτες

«Ο προπονητής είναι πολύ σημαντικός και σε ένα Φάιναλ Φορ. Η ομάδα προετοιμάζεται πολύ καιρό πριν και ειδικά τακτικά πολύ σημαντικό. Ο προπονητής ψάχνει τις καλύτερες λύσεις και στην άμυνα και στην επίθεση. Πολύ σημαντικός τομέας και αυτός της ψυχολογίας. Όλα άλλαξαν από το πρώτο μέχρι το δεύτερο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ήταν ξεκάθαρα θέμα ψυχολογίας, καθώς απαντήσαμε με τρεις νίκες μετά από τη χειρότερη ήττα που είχαμε γνωρίσει στην καριέρα μας. Γι’ αυτό πιστεύω ότι ο προπονητής είναι πολύ σημαντικός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και οι τακτικές του και η ψυχολογία».

Αναφορικά με το τι σημαίνει για αυτόν να παίζει σε ένα Φάιναλ Φορ

«Είναι ευλογία. Ποτέ δεν ξέρεις αν είναι το τελευταίο σου και γι’ αυτό είναι ευλογία».

Σχετικά με το ποιες είναι οι τρεις βασικές ικανότητες που χρειάζονται για να νικήσει κάποιος τέτοιου είδους ματς

«Πολύ καλή προετοιμασία και τακτικά, μεγάλη καρδιά και τύχη».

"Δεν είναι τίποτα πλαστό"

Ο Βεντούρης διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο Πανιώνιος έκανε μεταγραφές με πλαστές φορολογικές ενημερότητες.
«Πώς είναι δυνατόν να πληρώνουμε κανονικά και να είναι κάτι πλαστό; Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα ήταν εγκαίρως ενημερωμένες από τον Κωνσταντίνο Τσακίρη», ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα των Νεοσμυρνιωτών στην εφημερίδα "Sportday".

ANANEΩΣΗ ΣΤΟΝ CIRILLO.

Στη διάθεση του Μπρούνο Τσιρίλο και του εκπροσώπου του βρίσκεται ήδη η πρόταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την επόμενη περίοδο.

Με εντολή του προέδρου Θόδωρου Ζαγοράκη ο Παντελής Κωνσταντινίδης κατέθεσε πρόταση ανανέωσης συμβολαίου ύψους 200.000 ευρώ με μπόνους σε περίπτωση που ο ιταλός αμυντικός αγωνιστεί στα μισά παιχνίδια και επιπλέον μπόνους σε περίπτωση που η ομάδα κατακτήσει τους στόχους που έχει θέσει.

Ο Τσιρίλο όπως ήταν λογικό ζήτησε χρόνο προκειμένου να εξετάσει την πρόταση της ΠΑΕ να την συζητήσει με τον μάνατζερ του (Παστορέλο) και να απαντήσει. Ο δυναμικός αμυντικός έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία του να μείνει στην Τούμπα και τον επόμενο χρόνο.

Η πρόταση που κατατέθηκε αποτελεί κομμάτι του νέου σχεδιασμού που στόχο έχει να μειώσει το μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος σε ποσοστό 25 % καθώς προϋπολογίζεται ότι και τα έσοδα της νέας περιόδου θα είναι ανάλογα μειωμένα για τα ταμεία της ΠΑΕ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ GUARDIOLA ΣΕ MOURINHO.

Ο Μουρίνιο έκανε «επίθεση» στον Πεπ Γκουαρντιόλα και ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, λίγες ώρες πριν την σέντρα του clasico αποφάσισε να απαντήσει, χαρακτηρίζοντας τον Πορτογάλο «γ... άρχοντα των μίντια»!

«Θα κάνω αυτό που μου έμαθε. Θα αναμετρηθούμε σε λιγότερο από 24 ώρες στο γήπεδο, όμως εκτός γηπέδου του δίνω το Champions League. Με έχει κερδίσει εκτός των αγωνιστικών χώρων. Δεν έχω κάποιον διαιτητή ή σκηνοθέτη που να κάνει τη δουλειά για μένα. Αυτός είναι το απόλυτο αφεντικό, ο γ... άρχοντας σε ένα δωμάτιο γεμάτο με κάμερες και όλος ο κόσμος το γνωρίζει. Είναι ένας μάγος σε αυτόν τον τομέα», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Γκουαρδιόλα στη συνέντευξη τύπου πριν το clasico για το Champions League.

Ο Μουρίνιο κατηγόρησε τον Γκουαρδιόλα, λέγοντας ότι... έζησε μετά την πρόκριση επί της δικής του Τσέλσι και ο τεχνικός της Μπάρτσα απάντησε, θυμίζοντας στον Πορτογάλο το γκολ του Μιλίτο στο περυσινό παιχνίδι. «Κανένας από την ομάδα δε μίλησε για τον διαιτητή της περυσινής αναμέτρησης με την Ίντερ για το γκολ του Μιλίτο. Αυτή τη φορά έχουμε έναν πολύ καλό διαιτητή, εγνωσμένης αξίας και το αποδεχόμαστε», σχολίασε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις μεθόδους του τεχνικού της Ρεάλ. «Προσπαθώ να μαθαίνω από τον Μουρίνιο όταν τον αντιμετωπίζω στο γήπεδο, όμως εκτός αγωνιστικών χώρων αποφεύγω όλα όσα κάνει. Μπορείς να παίξεις με πολλούς τρόπους και μεθόδους και οι δικές του είναι από τις καλύτερες. Ο Μουρίνιο ξέρει ότι μπορεί να κάνουμε πολλά πράγματα λάθος, όμως πάντα προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο», είπε χαρακτηριστικά ο Γκουαρδιόλα.

Συνεχίζοντας, σχολίασε και το γεγονός ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Μουρίνιο αναφέρθηκε στον ίδιο με το μικρό του όνομα. «Είναι η πρώτη φορά που με αποκάλεσε Πεπ. Προηγουμένως αναφερόταν λέγοντας προπονητής, ομάδα, σύλλογος, παίκτης.... Πάντα γενικά, όμως από τη στιγμή που με είπε με το όνομά μου, θα αναφέρομαι σε εκείνον με το δικό του, Ζοσέ», επισήμανε ο Ισπανός.

Για το αν η Μπαρτσελόνα θα παίξει αμυντικά στη Μαδρίτη, ο Ισπανός τεχνικός σχολίασε, «Αν προσπαθήσουμε να αμυνθούμε στο «Μπερναμπέου» θα είναι πολύ δύσκολα, καθώς διαθέτουν πολύ καλούς παίκτες. Παίζουμε απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη».

Τέλος, ο Γκουαρδιόλα αποκάλυψε ότι ο Ινιέστα δε θα αγωνιστεί και έδειξε πίστη στους παίκτες που έχει στη διάθεσή του, προσπαθώντας, όμως, να τους αποφορτώσει το άγχος, λέγοντας ότι είναι από μόνο του επιτυχία το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League. «Ο Ινιέστα δε θα αγωνιστεί αύριο. Θα μπορούσα να σας πω ότι είναι κατά 80% σίγουρο, όμως σας λέω ότι κατά 100% είναι εκτός. Θα παίξουμε με τους παίκτες που έχουμε. Φυσικά και δε θέλουμε να αποκλειστούμε, όμως γνωρίζουμε ποιον έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τον βαθμό δυσκολίας του παιχνιδιού. Είμαστε στα ημιτελικά του Champions League, αυτό είναι από μόνο του επιτυχία», τόνισε.