Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ζήσης: «MVP ο Διαμαντίδης»

Σε πολλά και διάφορα αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας ο Νίκος Ζήσης.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο διεθνής γκαρντ της Σιένα:

Ποια είναι τα μυστικά για να προετοιμαστείς κατάλληλα και να παίξεις σε τέτοιου είδους αγώνες

«Το Φάιναλ Φορ είναι μία ξεχωριστή διοργάνωση. Εννοώ ότι δεν είναι αγώνες πλέι οφ ή εντός έδρας παιχνίδια στα οποία έχεις τη στήριξη του κόσμου σου. Κατά την άποψή μου και με την εμπειρία που έχω από τη θητεία μου στην ΤΣΣΚΑ, με παίκτες οι οποίοι είχαν παίξει σε πέντε, έξι, οκτώ Φάιναλ Φορ, είναι ότι πρέπει να είσαι ο εαυτός σου όπως όλη τη χρονιά. Και θα πρέπει να ξεχνάς ότι εκείνη τη στιγμή σε βλέπουν άνθρωποι από όλη την Ευρώπη. Θα πρέπει να προσπαθείς να μείνεις υγιής εκείνες τις ημέρες και να προπονείσαι καλά για να είσαι έτοιμος για το Φάιναλ Φορ. Να ακούς τους προπονητές και να μην προσπαθείς να κάνεις κάτι σπέσιαλ. Αν όλη η ομάδα είναι το ίδιο συγκεντρωμένη πιστεύω ότι έχει τις πιθανότητες να πετύχει κάτι πραγματικά πολύ καλό».

Σχετικά με το αν μπορεί να εξηγήσει τα συναισθήματά του στις δύο περιπτώσεις που συμμετείχε σε Φάιναλ Φορ


«Θυμάμαι το πρώτο Φάιναλ Φορ που ήμασταν το μεγάλο φαβορί στη Μαδρίτη το 2008. Ήταν δύσκολο γιατί πρέπει να δείξεις ότι έχουν δίκιο όλοι όσοι πιστεύουν ότι θα πάρεις το τρόπαιο. Εμείς δώσαμε δύο δύσκολα παιχνίδια, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο τα είχαμε ελέγξει και είχαμε νικήσει. Το 2009 ήταν ένα θαυμάσιο Φάιναλ Φορ, οι δύο ελληνικές ομάδες έπαιξαν εκπληκτικό παιχνίδι που κρίθηκε στο άστοχο σουτ του Μπουρούση και μετά εμείς δώσαμε ένα σπουδαίο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στο οποίο είχε κάνει καταπληκτική εμφάνιση ο Σισκάουσκας στο τέταρτο δεκάλεπτο και είχαμε βρει τον τρόπο να νικήσουμε. Ο τελικός του Βερολίνου ήταν ένα μεγάλο μάθημα. Χάναμε με 20 πόντους στο ημίχρονο και με 23 στην αρχή του δευτέρου μετά από τρίποντο του Γιασικεβίτσιους και τελικά η αναμέτρηση κρίθηκε στο άστοχο τρίποντο του Σισκάουσκας. Έτσι όμως είναι τα Φάιναλ Φορ και όλα μπορούν να συμβούν. Παίζουν τέσσερις πολύ καλές ομάδες και η καθεμία έχει τις πιθανότητές της και όνειρα για να κατακτήσει το τρόπαιο. Ειδικά αυτή τη σεζόν καμία ομάδα δεν έπαιξε τέτοιο μπάσκετ που να θεωρείται φαβορί. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη εμπειρία και κορμό από παίκτες και τον προπονητή, αλλά κάθε ομάδα έχει όνειρα και προσδοκίες για το Φάιναλ Φορ».

Με βάση την εμπειρία σου πόσες πιθανότητες έχει η Σιένα να κατακτήσει τη διοργάνωση


«Είναι ένα θαυμάσιο συναίσθημα να είμαι σε Φάιναλ Φορ με τη Σιένα. Επειδή αν σκεφτούμε ότι είμαστε μία πολύ νέα ομάδα, δυσκολευτήκαμε πολύ στο Top 16, χάσαμε με 48 πόντους στον πρώτο προημιτελικό, είναι μεγάλη χαρά μόνο και μόνο η συμμετοχή μας στο Φάιναλ Φορ και που είμαστε διεκδικητές. Αφού πετύχαμε τον πρώτο στόχο μας έχουμε θέσει νέο. Μετράει πολύ η προετοιμασία και η ετοιμότητα στις δύσκολες στιγμές των αγώνων για να πετύχεις τους στόχους σου. Όλα αυτά θα είναι πολύ σημαντικά για να φτάσουμε μέχρι το τέλος».

Για το αν το γεγονός ότι η Σιένα έχει τρεις εξαιρετικούς πλέι μέικερ, τον Ζήση, τον Γιάριτς και τον Μακάλεμπ, της δίνει πλεονέκτημα απέναντι στον Παναθηναϊκό

«Δεν είναι μόνο ότι έχουμε τρεις γκαρντ. Όλοι οι παίκτες μας είναι καλοί, όμως οι αντίπαλοί μας ξέρουν πως παίζουμε και θα είναι έτοιμοι να μας αντιμετωπίσουν. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να παίξουμε καλά. Ο Διαμαντίδης είναι κατά την άποψή μου ο MVP και έχει παίξει σπουδαίο μπάσκετ, αλλά νομίζω είναι σημαντικό να έχουμε έτοιμους παίκτες να παίξουν, αλλά να έχουν και εμπειρία και αυτό μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα».

Σχετικά με το πόσο σημαντικός είναι ένας προπονητής σε ένα Φάιναλ Φορ και αν σε τέτοια παιχνίδια κάνουν τη διαφορά μόνο οι παίκτες

«Ο προπονητής είναι πολύ σημαντικός και σε ένα Φάιναλ Φορ. Η ομάδα προετοιμάζεται πολύ καιρό πριν και ειδικά τακτικά πολύ σημαντικό. Ο προπονητής ψάχνει τις καλύτερες λύσεις και στην άμυνα και στην επίθεση. Πολύ σημαντικός τομέας και αυτός της ψυχολογίας. Όλα άλλαξαν από το πρώτο μέχρι το δεύτερο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ήταν ξεκάθαρα θέμα ψυχολογίας, καθώς απαντήσαμε με τρεις νίκες μετά από τη χειρότερη ήττα που είχαμε γνωρίσει στην καριέρα μας. Γι’ αυτό πιστεύω ότι ο προπονητής είναι πολύ σημαντικός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και οι τακτικές του και η ψυχολογία».

Αναφορικά με το τι σημαίνει για αυτόν να παίζει σε ένα Φάιναλ Φορ

«Είναι ευλογία. Ποτέ δεν ξέρεις αν είναι το τελευταίο σου και γι’ αυτό είναι ευλογία».

Σχετικά με το ποιες είναι οι τρεις βασικές ικανότητες που χρειάζονται για να νικήσει κάποιος τέτοιου είδους ματς

«Πολύ καλή προετοιμασία και τακτικά, μεγάλη καρδιά και τύχη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου