Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ PLAY OFF ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

1η ημέρα (Κυριακή 8/5)  
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός  
ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου  
  
2η ημέρα (Τετάρτη 11/5)  
Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ  
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ  
  
3η ημέρα (Κυριακή 15/5)  
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ  
Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός  
  
4η ημέρα (Τετάρτη 18/5)  
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ  
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου  
  
5η ημέρα (Κυριακή 22/5)  
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ  
Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΚ  
  
6η ημέρα (Τετάρτη 25/5)  
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου  
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Κατσαβάκης: "Πιο σημαντικά τα πλέι οφ από τον τελικό"!
Πιο σημαντική διάκριση από τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου θεωρεί την παρουσία του Ολυμπιακού Βόλου στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα ο Μάκης Κατσαβάκης, ο οποίος μίλησε στην κάμερα της Nova: "Έχουμε υλοποιήσει ένα στόχο που είναι πιο μεγάλος από τον τελικό. Πετύχαμε την παρουσία μας στην πεντάδα του Πρωταθλήματος που για μένα αποτελεί μεγαλύτερη διάκριση", ανάφερε ο τεχνικός της θεσσαλικής ομάδας, λίγο πριν από την κλήρωση.
Παράλληλα, ο Σερραίος προπονητής εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία που θα διαγράψουν οι "ερυθρόλευκοι" στη διοργάνωση υποστηρίζοντας ότι μπορύν να "χτυπήσει" ακόμη και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ: "Δείξαμε σταθερή πορεία στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος και θέλουμε να την προεκτείνουμε και στα πλέι οφ. Η διαφορά στη βαθμολογία μπορεί να καλυφθεί κάλλιστα από τις δύο πρώτες αγωνιστικές αν έχουμε νικηφόρα αποτελέσματα. Μπορούν όλες οι ομάδες να έρθουν στην ίδια ευθεία. Κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να ελπίζουμε στο όνειρο".
Και ο Κατσαβάκης κατέληξε: "Είναι πολύ μεγάλη τιμή η συμμετοχή στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα, τα οποία μας δίνουν την ευκαιρία να διεκδικήσουμε ακόμη και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για μένα, φυσικά, είναι πρωτόγνωρη εμπειρία. Βιώνοντας το Πρωτάθλημα, νομίζω ότι η διαδικασία των πλέι οφ έχει περισσότερα θετικά από αρνητικά. Στα αγωνιστικά, η απουσία του Ούμπιντεζ είναι σημαντική γιατί πρόκειται για χαρισματικό παίκτη. Ευχυχώς, επιστρέφει ο Μόνχε".


Πατρίκ Κμνινός: "Τα πλέι οφ έχουν πετύχει το στόχο τους"
"Ευχαριστούμε τους προπονητές για την παρουσία τους, στην τέταρτη χρονιά των πλέι οφ και δεύτερη με τη συνέντευξη Τύπου όλων των προπονητών μαζί. Τα πλέι οφ έχουν γίνει συνείδηση και κτήμα στο μυαλό όλων των φιλάθλων. Πέρασαν τα δικά τους 40 κύματα, αλλά από τη δική μας επιμονή έχουν καθιερωθεί. Εχουν πετύχει έναν από τους βασικούς τους στόχους που είναι η προσθήκη της ανταγωνιστικότητας. Αυτό γίνεται με δύο τρόπους. Ο ένας με τις ομάδες που θέλουν να μπουν στα πλέι οφ συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό για να πετύχουν το στόχο τους και οι άλλες που έχουν μπει να προσπαθούν να μαζέψουν όσο γίνεται περισσότερους βαθμούς".

«Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων»
Την αναγκαιότητα οι παίκτες του να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κερδίσουν τα πλέι οφ, επισήμανε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλδο Φερέιρα σε δηλώσεις του λίγο πριν από την κλήρωση. Παράλληλα, ο Πορτογάλος τεχνικός ευχήθηκε να γίνουν καλά παιχνίδια αν και κατέστησε σαφές ότι η διαδικασία θα είναι επίπονη για τους ποδοσφαιριστές.
«Όλοι γνωρίζετε τη θέση μου για τα πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός θα εμφανιστεί σε αυτά με σαφή στόχο να κερδίσει. Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για δύσκολη διαδικασία. Θα ήθελα όλοι να κατανοήσουν τι σημαίνει να κάνεις έξι ματς σε δεκαεπτά ημέρες ειδικά μετά από δέκα μήνες δουλειάς και παιχνιδιών. Ο Παναθηναϊκός φέτος κοντεύει τα πενήντα παιχνίδια. Τα  πλέι οφ θα απαιτήσουν από τους παίκτες μεγάλη δυναμική και ανταγωνιστικότητα», ανέφερε αρχικά ο Φερέιρα.
Και πρόσθεσε: «Για αρκετούς δεν είναι κάτι το καινούργιο. Όποιος έχει διεθνή εμπειρία γνωρίζει ότι αυτές οι καταστάσεις συμβαίνουν. Ελπίζω να γίνουν ματς υψηλής ποιότητας και πως η ομάδα μου ότι ακόμη και στην περίπτωση που δεν παίξει τόσο καλά, θα ανταποκριθεί σε αυτή τη διαδικασία και με πολύ μεγάλη θυσία θα μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ο Παναθηναϊκός έχει ιστορία και πλούσιο παρελθόν κα έχει υποχρέωση να δώσει τη μάχη του ώστε να κερδίσει στα πλέι οφ. Αυτό είναι το μήνυμα που έχω περάσει στους παίκτες και έτσι θέλω να τους δω. Εύχομαι και στους συναδέλφους μου να πάνε όλα καλά αυτές τις δύο εβδομάδες».
Και ο Φερέιρα κατέληξε: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την παρουσία της στο Κύπελλο. Επίσης, θέλω να χαιρετίσω τους παίκτες και τον προπονητή του Ατρομήτου και εύχομαι να γίνει καλός τελικός αύριο. Επίσης ελπίζω τα πλέι οφ να αποτελέσουν παράδειγμα σοβαρότητας και σεβασμού καθώς σε αυτά μετέχουν οι τέσσερις καλύτερες ομάδες μετά τον πρωταθλητή. Εγώ θα κάνω ότι είναι δυνατόν ώστε αυτό που μόλις ανέφερα να γίνει πραγματικότητα».

«Μετά το Κύπελλο θα μας απασχολήσουν τα πλέι οφ»
Η κατάκτηση των πλέι οφ αποτελεί στόχο της ΑΕΚ όπως δήλωσε ο τεχνικός της Μανόλο Χιμένεθ πριν από την κλήρωση της διαδικασίας αλλά υπογράμμισε ότι αυτά θα τον απασχολήσουν μετά τον αυριανό τελικό του Κυπέλλου.
Ο Ισπανός προπονητής ανέφερε: «Για μένα είναι δύσκολο να σκεφτώ τα πλέι οφ αφού αύριο παίζουμε το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς αύριο. Κατανοώ ότι όλες οι ομάδες πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια μετά από ένα δύσκολο Πρωτάθλημα. Αλλά το έπαθλο αξίζει τον κόπο και μετά το Κύπελλο θα σκεφτούμε με ενθουσιασμό τη δυνατότητα για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Αυτό δίνει έξτρα κίνητρο σε όλες τις ομάδες που πάλεψαν στο Πρωτάθλημα. Πάντως, η ομάδα που τερμάτισε δεύτερη επειδή το άξιζε ήταν ο Παναθηναϊκός. Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε τη δεύτερη θέση.
Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια σε ανταγωνιστικά πλαίσια. Και οι τέσσερις ομάδες είναι καλές. Εύχομαι να προσφέρουμε καλό ποδόσφαιρο στον κόσμο».
Μάκης Χάβος: "Ο θεσμός των πλέι οφ έχει πλέον καταξιωθεί και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι είναι μία πραγματικότητα και δεν ωφελεί να συζητάμε αν πρέπει να γίνεται. Είναι ένα μίνι πρωτάθλημα και πάμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση"
Μάκης Κατσαβάκης: "Εγώ και ο Ολυμπιακός Βόλου μετέχουμε για πρώτη φορά σε μία τέτοια διαδικασία. Είναι μία εμπειρία για εμάς, μία πρόκληση να παρουσιάσουμε ότι το καλύτερο προεκτείνοντας το καλό πρόσωπο που δείξαμε στο πρωτάθλημα. Προετοιμαζόμαστε, έχουμε ενθουσιασμό και έχουμε πίστη ότι μπορούμε να καταφέρουμε αρκετά. Σαφέστατα ο Παναθηναϊκός έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, αλλά μέσα από τα παιχνίδια μπορεί να εξανεμιστεί. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια μέσα σε καλά πλασία. Οσο για το παιχνίδι Κυπέλλου, εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να ευχαριστηθεί ο κόσμος θέαμα".
Η βαθμολογία
Παναθηναϊκός 3
ΑΕΚ 1
ΠΑΟΚ 0
Ολυμπιακός Βόλου 0

LIVE H ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ PLAY OFF!

Βασιλικό «βουντού» σε Μέσι;




Τελικά ίσως να έπιασαν οι «κατάρες» των μερένχες, αφού ο Λιονέλ Μέσι αποκόμισε μυϊκό τραυματισμό και είναι αμφίβολος τόσο για το επόμενο ματς με τη Σοσιεδάδ, όσο και για τον επαναληπτικό με τη «Βασίλισσα», για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Αργεντικός «μάγος» των μπλαουγκράνα, Λιονέλ Μέσι, μπορεί ουσιαστικά να έδωσε την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, επί της Ρεάλ Μαδρίτης του Ζοσέ Μουρίνιο, όμως και εκείνη τον «τιμώρησε» με τον τρόπο της. Ο σούπερ σταρ της Μπάρτσα αποκόμισε ένα μυϊκό τραυματισμό από το παιχνίδι της Τετάρτης και οι γιατροί των Καταλανών κρίνουν ότι πρέπει να ακολουθήσει πρόγραμμα αποθεραπείας για μερικές μέρες.
Επομένως, ο 24χρονος άσος είναι αμφίβολος για το ματς του Σαββάτου κόντρα στη Σοσιεδάδ για το πρωτάθλημα, όπως και για τον επαναληπτικό με τους «Γκαλάκτικος».

Φήμες για επαφή με Ραπτόπουλο




Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανή μελλοντική συνεργασία με τον Παναγιώτη Ραπτόπουλο, με τον οποίο ο πρόεδρος του Δικεφάλου διατηρεί φιλικές σχέσεις.
Πρόκειται για το γιο του επιχειρηματία Γιάννη Ραπτόπουλου, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες της χώρας.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται ανεπίσημα στη Θεσσαλονίκη, ο Θόδωρος Ζαγοράκης έχει έρθει σε επαφή μαζί του, χωρίς για την ώρα να έχει λάβει κάποια οριστική απόφαση.
Η συγκεκριμένη συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί γενικά ο πρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ τελευταία με σκοπό τη διεύρυνση του διοικητικού συμβουλίου.