Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Αυτή τη φορά δεν άντεξε η Ρεάλ.

Η «μάχη» των «αιωνίων» αντιπάλου του ισπανικού πρωταθλήματος μαίνεται. Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους το βράδυ της Τετάρτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στο τρίτο κατά σειρά μεταξύ τους Clasico το τελευταίο διάστημα, αυτή τη φορά για την ημιτελική φάση του Champions League. Και η «Μπάρτσα», με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μέσι, πήρε ένα σπουδαίο διπλό, το οποίο την έστειλε με... το ένα πόδι στον μεγάλο τελικό. Ωστόσο, τα φώτα έπεσαν και πάλι στον Ζοσέ Μουρίνιο


Μετά την ισοπαλία στο πρωτάθλημα (1-1), τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης και την κατάκτηση του κυπέλλου Ισπανίας, ήρθε η σειρά της Μπαρτσελόνα να κατακτήσει τη νίκη σε αυτή την σπουδαία σειρά των Clasico. Και ήρθε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έφυγε το βράδυ της Τετάρτης από το «Σαντιάγκο Μπενραμπέου» με μία σπουδαία νίκη (0-2), που την έχρισε ως το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του «Γουέμπλεϊ», εκεί όπου όπως όλα δείχνουν θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «μπλαουγκράνα» στη Μαδρίτη ο συνήθης ύποπτος, Λιονέλ Μέσι. Και όπως ήταν φυσικό δέχθηκε τα εγκωμιαστικά σχόλια όλων. Και η καταλανική «Sport»... δανείστηκε την ατάκα του Πεπ Γκουαρντιόλα για τον... άρχοντα των media, Ζοσέ Μουρίνιο και την έδωσε στον διεθνή Αργεντινό άσος αποκαλώντας «γ… άρχοντα»!

Ωστόσο, όπως αναμενόταν, τα... αίματα άναψαν για τα καλά μετά το πέρας της αναμέτρησης, με τον Ζοσέ Μουρίνιο (ποιος άλλος) να ξεκινά τον... πόλεμο κατά της Μπαρτσελόνα. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, μαινόμενος στη συνέντευξη Τύπου και τα έβαλε αρχικά με τον διαιτητή Σταρκ για την αποβολή του Πέπε, στη συνέχεια θυμήθηκε όλες τις προηγούμενες κόντρες του με τους «μπλαουγκράνα» στο Champions League αλλά και όλους τους διαιτητές που θεωρεί ότι τον αδίκησαν.

Ενώ για τη δική του αποβολή ήταν δηκτικός: "Αν πω τι πιστεύω και πως ένιωσα, η καριέρα μου θα σταματήσει εδώ"! Έξαλλοι και οι ποδοσφαιριστές αλλά και οι ιθύνοντες; της «βασίλισσας».

Από τη μεριά τους στη Μπαρτσελόνα απάντησαν πως δεν έγινε τίποτα το μεμπτό. Και σκέφτονται το ενδεχόμενο να καταγγείλουν τον Μουρίνιο στην UEFA, μετά τις υποτιμητικές δηλώσεις του Πορτογάλου για τον σύλλογο και τον Πεπ Γκουαρντιόλα προσωπικά. Η φράση του τεχνικού της Ρεάλ «αν ήμουν στη θέση του Γκουαρντιόλα θα ντρεπόμουν» εξόργισε τους Καταλανούς, οι νομικοί εκπρόσωποι των οποίων, θα έχουν σύσκεψη μέσα στις επόμενες ώρες για να εξετάσουν τις παραμέτρους του περιστατικού και να αποφανθούν αν πρέπει να προχωρήσουν στην καταγγελία του Μουρίνιο, στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η φιέστα

Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα πάντως το χάρηκαν ιδιαίτερα. Περίπου 2,500 οπαδοί της πανηγύρισαν την νίκη επί της Ρεάλ στην Καναλέτας της Βαρκελώνης, αποθεώνοντας τους θριαμβευτές του Μπερναμπέου και αποδοκιμάζοντας τον Μουρίνιο. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς σκαρφάλωσαν στους πυλώνες της περιοχής αγνοώντας τον κίνδυνο. Οι οπαδοί τραγουδούσαν «Ζήτω η Μπάρτσα, η Καταλωνία ζει», ενώ ο Ζοσέ Μουρίνιο έγινε στόχος τους, καθώς τραγουδούσαν όλοι μαζί «Μουρίνιο, πορτογάλε π…..γιε».

Το επόμενο «ραντεβού»

Και μετά από όλα αυτά τα... ωραία και ποδοσφαιρικά, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης ανανέωσαν το αγωνιστικό τους «ραντεβού» για την ερχόμενη εβδομάδα (3/5) στο «Καμπ Νου».
Highlights

Πω Πω τι γκόλ!!
Δείτε το φανταστικό γκολ του Μessi ξανά και ξανά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου